2012. április 18., szerda

Izomcentrum.


Szerdán jelentették be, hogy Budapesten létrejött az ország első Neuromuscularis Centrum (NM), amely az izombetegeknek, a Duchenne-féle izomdisztrófiás és a spinális izomatrófia (SMA) betegeknek jelent majd óriási segítséget. Mindkét kór ritka betegségnek számít, ezért is fontos a segítség, mert sokszor maguk az orvosok sincsenek tisztában a teendőkkel. Az érintett, szülők évek óta dolgoznak azon, hogy létrejöjjön egy jól szervezett központ.
A mai napon pedig a CARE-NMD támogatásával lezajlott az a képzés, amelyen a magyar szakma megismerte, hogy milyen a korszerű izombeteg ellátás.
A képen kiváló szakorvosaink láthatóak, akiknek ezen túl feladatuk lesz a Centrum szakértő működtetése. (Balról jobbra: Dr. Tímár László, Dr. Herczegfaly Ágnes, Dr. Garami Márta, Dr. Karcagi Veronika, Dr. Medveczky Erika)
"Izomcentrum"
A Heim Pál Gyermekkórházban az "Ápolási osztályon" 2011.06.15-étől működik egy hat ágyas rehabilitációs terem, ahol lehetőség van SMA beteg gyerekek felülvizsgálatát elvégezni egy-két napos bennfekvéssel. Az időpont előzetes egyeztetése, további információk céljából érdeklődjenek az alábbi elérhetőségen:
Dr. Herczegfalvi Ágnes 06 1 459 9100/1443

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése