2018. május 31., csütörtök

Roche ezt bukta.




Bejelentették, hogy a Roche meghozta a nehéz döntést az Olesoxime neuro-védő vegyület kifejlesztésének befejezéséről.
2016-ban a Roche elindította az OLEOS tanulmányt, egy nyitott címke-kiterjesztésű tanulmányt, amely a hosszú távú biztonságot és hatékonyságát értékelte.
Az egészségügyi hatóságokkal (FDA és EMA) és az SMA szakértőkkel számos megbeszélést folytattak, és a vállalat nagy erőfeszítéseket tett a dózisának és formulájának javítására, valamint a legjobb 3. fázisú vizsgálat megtervezésére, hogy képes legyen megmutatni az olesoxime hatásosságát.
Továbbá rendszeresen elemezték a tanulmányból származó adatokat.
Míg a 12 órás tartózkodási idővel végzett kezelés eredetileg biztató volt, a legutóbbi 18 hónapos elemzés, amelyet az Amerikai Ideggyógyászati ​​Akadémián 2018 áprilisában mutatták be, valójában a motorfunkció romlását mutatta.
Sajnálatos módon, annak ellenére, hogy minden erőfeszítésüket és erőteljes vágyukat arra törekedtek, hogy az SMA-nak szánt embereket gyógyszerként használjanak, a Roche arra a következtetésre jutott, hogy ez nem lehetséges.
A rendelkezésre álló bizonyítékok és a fent leírt folyamatos nehézségek alapján a vállalat úgy döntött, hogy leállítja a további fejlesztést.
Sokan nagyon csalódni fognak ez a hír hallatán, ahogy mi is vagyunk.
Közvetlen prioritásuk az, hogy biztosítsák, hogy a folyamatban lévő OLEOS-tanulmányban résztvevők megértsék, mit jelent ez a döntés számukra, és megfelelő kezelési lehetőségekkel rendelkeznek.
A Roche szorosan együtt működik a tanulmányi helyszínekkel és a nyomozókkal, hogy segítsen azonosítani azokat az opciókat, amelyek még mindig részt vesznek az OLEOS tanulmányban, és további részleteket fognak megosztani az elkövetkező hetekben.
Az OLEOS tanulmánya nyitva marad mindaddig, amíg az összes résztvevőnek nincs alternatív kezelési lehetősége.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése