2016. szeptember 28., szerda

Pip6a-PMO

 

Anglia Oxford, szeptember 27.
  University of Oxford kutatócsoport talált egy ígéretes kezelést (SMA), gerinc-izomsorvadás kezelésére.
A csapat a Oxford Élettani Intézet, Anatómiai és Genetikai kifejlesztett egy kezelést nevezett Pip6a-PMO, amelyben az SSO-t segítségével szállítják nevezett peptid Pip6a.
Dr. Hammond kifejtette: "Pip6a nagyon hatékony.
 Amikor fiatal kölyök  genetikailag módosított  egerek - Pip6a-PMO injekciót kaptak a, az eredmény gyorsan világossá vált:
Egy adag 10 mikro gramm per gramm tömeg Pip6a-PMO kezeléssel, sokkal hosszabb volt a túlélés, mint a kezetlen egereknél.
Vizsgálatok azt is megállapította, hogy két ilyen dózisú Pip6a-PMO jelentősen javította a túlélést - az összes kezelt egerek ily módon túlélő legalább 200 napig, és az átlagos túlélés 457 nap, 38-szer hosszabb, mint a kezeletlen egerekben, és közel háromszor hosszabb, mint azok, akik egy egyszeri dózist kapott.
Professzor Matthew Wood azt mondta: "Amíg Pip6a eredetileg  izomdisztrófiára tervezték megmutattuk, hogy ez is nagyon hatásos SMA kezelés  re is.
Tanulmány a neuromuszkuláris csomópontok, ahol a motor neuronok csatlakoznak az izmok, azt mutatták, hogy a hatás a SMA, amely elpusztítja az idegek a csomópontok, megfordult egyetlen dózisban a kezeléstől, visszatért a csatlakozások a normális szintre.
 Az előnye az, hogy mind a központi idegrendszer kezelésére, és egy szisztémás kezelés a szélesebb szervezetben. Egy ilyen megközelítés is működik más betegségeknél, mint a Parkinson-kór, Huntington és ALS, és
 Célunk lesz kiterjeszteni a klinikai alkalmazásokat  Pip-PMO.
A csapat jelenleg tervezi egy 2 éves vizsgálatot, amely jövőre indul, hogy értékelje ezt a kezelést a betegeken.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése