2011. március 2., szerda

TREA_NMD


A nagy HÍR az EU- beszünteti a TREAT_NMD támogatását év végével. Valahogy miért nem vagyok meg lepődve?Én már azt hittem ennek régen vége van mivel az évek során semmit nem tudtak felmutatni.úgy látszik, a semmiért nem akarnak fizetni. Pár éve adtak 6-millió Eurót a gyógyszer kifejlesztésére ezt a TROPOS-el is nyerte ki kísérletez te a TRO19622 gyógyszert, de valami oknál fogva csak a betegekig nem jut, el pedig már túl van minden kísérleten, ez lenne az utolsó fázis, de még mindig nem akar összejönni. Megpróbálnak, mindenféle kritériumot beiktatni nehogy a betegek megfeleljenek a kísérletnek, aztán lehet ez is csak egy nagy idehúzás. Ez lett volna az első eset, ami talán eljutott volna a betegekig, de valahogyan nem akar összejönni. A TREA_NMD konzorcium non profit társasággá alakulva folytatni kívánja munkáját, és szponzorokat keres működéséhez, na, ettől se kell elájulni, ha sikerül is véghez vinniük, akkor is marad a további menet a rendszeres össze jövetelek mindenféle eredmény nélkül. Ami kint Amerikába folyik, az meg már kezd muris lenni, rengeteg milliókat összegyűjtöttek a kutatásra mindenféle alapítványok, de valahogyan semmi nem lesz az egészből, szinte a kutató intézetek sorban állnak a pénzekért, elvégeznek, bizonyos kísérleteket gondolom, bejelentik eddig tartott a pénz a kísérleti egereket megetetik a macskával. Megy ám a paraszt vakítás és nép hülyítés magas szinten. már csak talán Én voltam egyedül, aki bedőlt a több éven át tartó be etetés nek.Mitől vagyok ilyen pesszimista?Az öt év alatt sikerül egy Magyar nyelvű weblapot összehozni arról nem beszélve a Magyar betegek közül egy felelt volna meg a TRO19622 kísérletnek ezért is kimaradtunk lehet ezért nem rózsás a hangulatom az utóbbi időbe,valahogyan még én próbáltam a betegekbe tartani a lelket de már hiteltelenné váltam a szemükbe.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Feri! Mi azért bízunk benne, hogy további támogatásban is részesülünk a jövőben. A pályázat sajnos idén "kifut", de a konzorcium vezetői új pályázati lehetőségeket találtak, és ezen kívül több szponzorral is tárgyalnak. Nekünk még jól jönne a hazai támogatás is, hiszen mi "csak" a 21. partner vagyunk (viszont az egyetlen kelet- európai egyelőre). A hazai támogatásra én sem látok sok esélyt, főleg a mai (emberi és tárgyi) viszonyaink között. Érdekes, hogy Romániában és Bulgáriában is jobban állnak ebben a témában...

    A TREAT-NMD konzorciumi hírlevele is hírül adta, hogy már elérhető az oldalunk. Ez nagy előrelépés. Nézzétek gyakran, mert mindig vannak új hírek. ÉS a fórumot se feledjétek használni!!

    Hajrá TREAT-NMD Magyarország!

    VálaszTörlés