2018. november 6., kedd

SMA-génterápia.




Novartis szerint az SMA génterápia 4-5 millió dolláronként költséghatékony
          
        
Zürich, november 5. (Reuters) - A ritka betegségekre váltó svájci gyógyszerész Novartis hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az új génterápiája a halálos betegségben spinális izomsorvadásnak költséghatékony lehet az egészségügyi ellátórendszerek számára 4 millió és 5 millió dollár között. türelmes.
"Négymillió dollár jelentős összeg, de úgy véljük, ez egy költséghatékony pont" - nyilatkozta Dave Lennon, az AveXis, az USA génterápiás fejlesztője, a Novartis idén 8,7 milliárd dollárért felelős elnöke. .
"Más tanulmányokon keresztül bizonyítottuk, hogy költséghatékonyak a 4-5 millió dolláros tartományban" - mondta Lennon. "És végső soron ez fontos összefüggés, mivel megvizsgáljuk, hogy hogyan értékeljük az AVXS-101-et (az úgynevezett terápiát).
Novartis vezérigazgatója, Vas Narasimhan hozzátette, hogy a svájci vállalat még nem volt hajlandó megjegyezni az egyszeri terápia kereskedelmi árképzését, és ezt az Egyesült Államokban, Európában és Japánban a biztosítókkal és az állami fizetőkkel folytatott megbeszélések során határozta meg. (Reporting by John Miller; szerkesztés: Michael Shields)
Miért is lett olyan érzésem hogy ezt is le húzhatjuk a listánkról? 
Tele van a világháló ezzel az új infóval. 
Még a szakemberek is megdöbbennek ezeken az árakon.
Ha valakiben még él az az illúzió hogy ez a gyógyításról szól hát ettől az ártól majd megvilágosodik. 
A Spinraza árát sem volt egyszerű kiheverni de ez lesz a hab a tortán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése