2017. szeptember 27., szerda

SRK-015 SMA?
Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala szabadalommal védte az olyan antitesteket, amelyek szelektíven kötik és gátolják a myostatint - egy olyan fehérjét, amely természetesen megakadályozza az izomtömeg növekedését.
Ez a Scholar Rocknak ​​adott új szabadalom megvédi a gyógyszerjelöltjét - SRK-015 - amelyet a Cambridge-i Massachusetts cég fejlesztett ki az izmok erejének és motorfunkcióinak javítására gerincvelői eredetű izomsorvadás (SMA) és egyéb motoros rendellenességek esetén.
"Ezzel a széles körű szabadalmi lefedettséggel és kizárólagossággal 2034 májusig a Scholar Rock erősen törekszik arra, hogy fejlessze az az SRK-015-öt, ezt az egyedülálló cselekvési mechanizmussal működő első és egyetlen klinikai jelöltet." mondta Atsuko Polzin, a Scholar Rock szellemi tulajdonának vezetője egy sajtóközleményben, amely a szabadalom kiadását "fontos mérföldkőnek" nevezte.
Korábbi tanulmányok kimutatták, hogy a mutált myostatin génnel rendelkezőknek is jelentősen nagyobb az izomtömegük. Ez arra utal, hogy a myostatin aktivitásának gátlása potenciálisan számos motorbetegséget, pl. SMA-t is kezelhet.
A nem humán főemlősökben végzett preklinikai vizsgálat kimutatta, hogy az SRK-015 képes az izomsejtek működésének és erősségének javítására. Az SRK-015-tel kezelt állatok növelték az izomtömeget, valamint javították egyes speciális izomrostok működését, amelyek sok SMA-ban szenvedőnek problémásak.
A Scholar Rock arra törekszik, hogy vezető szerepet vállaljon az SMA klinikai vizsgálatokban történő kezelésében. A vállalat azt tervezi, hogy értékeli az SRK-015 biztonságát és hatékonyságát más olyan terápiákkal kombinálva, amelyek célja az SMA-hoz vezető genetikai hibák kijavítása. 2018 közepéig a Scholar Rock az SRK-015 potenciálját önálló terápiaként is szeretné kihasználni a ritka genetikai rendellenesség bizonyos altípusaiban szenvedő betegeknél.
"A fehérje-növekedési faktorok (mint például a myostatin) aktiválásának célzása számos fontos potenciális előnyt nyújt, ezáltal a klinikán törekszünk arra, hogy világszerte vezető gyógyszercsaládot hozzunk létre számos súlyos betegségben szenvedő beteg kezelésére, beleértve az SMA-sokat is "- mondta Nagesh Mahanthappa, a Scholar Rock elnök-vezérigazgatója.
A közelmúltban kiadott szabadalom széles körű védelmet nyújt az SRK-015 és más olyan terápiás antitestek számára, amelyek ugyanazt a mechanizmust alkalmazzák. Ezek az antitestek számos neuromuszkuláris és egyéb betegség terápiás stratégiáját jelenthetik.

Hát úgy látszik még is megcsinálják a  SRK-015 SMA-betegeken is ez a Myosztatinos kísérletet.
Emlékeztek először Németországba fedezték fel azt a kis gyereket, akinél ez a Myosztatin gén nem működött megfelelően és félelmetes fizikai ereje volt korához képest.
Utána Amerikába született egy fiúgyerek, akiről dokumentumfilm is készült. Ö Liam Hoekstra aki most is köszöni, jól van.
Pedig egy két agyas furán nézett mivel ez még nincs dokumentálva és teljes tudatlanság jelent meg rajtuk meg hasonló mi lesz a kisfiúval a későbbi időbe
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése