2016. január 10., vasárnap

2016-vizsgálatok.

2016 Klinikai vizsgálatok frissítése

A következő egy frissítést a folyamatban lévő gerincvelői izomsorvadásban klinikai vizsgálatok által összeállított FightSMA tudományos igazgatója Dr. Christian Lorson, a kutató, a University of Missouri.
1) Repligen / Pfizer - RG3039: jelenleg nem aktív klinikai vizsgálatok és a partnerség további fejlesztése közötti Repligen és a Pfizer megszűnt.
2) a Roche (korábban Trophos) - Olesoxime Ellentétben sok más gyógyszerek a klinikai vizsgálatban, az SMA, ez a vegyület nem az a célja, hogy növelje SMN szint, inkább, ez a gyógyszer egy osztályban említett vegyületek neuroprotektív. Olesoxime már a klinikán azonban itt Európában, a Roche most irányítja a termelést és a jövőbeli fejlődését a vegyület a következő klinikai vizsgálatokat.
3) A Novartis - LMI070: Ez a kis molekula által fejlesztett Novartis és az a célja, hogy "javítsa" a SMN2 alternatív splicing eseményt, ezzel is növelve a teljes hosszúságú SMN. Az I. fázisú vizsgálatban mintegy 22 beteg lesz egy nyílt, első-in-humán tanulmány orálisan biológiailag LMI070 az 1-es típusú SMA betegek. A tanulmány célja az, hogy értékelje a biztonság, a toleranciától farmakokinetikai, farmakodinámiás és hatásosságát 13 hét után; és megbecsülni a maximális tolerált dózishoz és optimális adagolási séma a szájon át adott LMI070 betegek Type 1 SMA.
További információk: 
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02268552
4a) Roche / PTC / SMAF: RG7800 - Ez a gyógyszer egy orálisan biológiailag kis molekula, amely célja, hogy "helyes" a SMN2 alternatív splicing eseményt, ezzel is növelve a teljes hosszúságú SMN. A Phase 1b ​​/ 2a tanulmány az úgynevezett MOONFISH kezdeményezte, hogy értékelje a biztonság, tolerancia, farmakokinetikai és farmakodinámiás felnőtt és gyermekkorú SMA betegek. A tárgyalás lesz a randomizált, kettős vak vizsgálat 12 hét alatt beiratkozott mintegy 48 betegnél. A tárgyalás felfüggesztették áprilisban miatt "váratlan szem megállapítás" során egy állat tanulmány, amely értékeli a hosszú távú biztonságát a vegyület. Ezen a ponton, a belső és a független vélemény megállapította, hogy "... nincsenek biztonsági problémák kapcsolatba a betegek, akik adagolták az RG7800 a tárgyaláson, és azt követően követte nyomon követő két hónapon belül a kezelés befejezését." A tárgyalás tartásban marad a december 2015-ig.
További információk: 
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02240355
4b) Roche / PTC / SMAF: RG7916 - Hasonló a RG7800, egy másik SMN2 toldás módosító kábítószer fejlesztés alatt áll, hogy egy orálisan biológiailag kis molekula. A Phase 1 egészséges önkénteseken végzett vizsgálat indult, hogy vizsgálja meg a biztonsági, tolerancia, és a farmakokinetikai / farmakodinámiája RG7916.
További 
5) Cytokinetics / Astellas - CK-2127107: Ezt a vegyületet a célja, hogy javítsa a funkció a vázizomzat SMA betegeknél, mint új vázizomzat troponin aktivátor, és nem célja, hogy emelje SMN szinteket. Korábban, CK-107 megvizsgálták öt befejezett 1. fázisú klinikai kísérletek egészséges önkénteseknél, a biztonságot igazoló, tolerancia, biológiai hozzáférhetőségét, farmakokinetikáját, és farmakodinamikájában. Egy fázis II vizsgálat jelenleg is folyamatban van, az SMA betegek hatékonyságának vizsgálatát. A tárgyalás lesz a kettős kötés, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat célja, hogy vizsgálja meg a farmakodinamikájában szuszpenziókészítményét CK-2127107 követő többszöri orális SMA betegek. A tárgyalás áll mintegy 72 beteg emelkedő dózisú korosztályok (ambuláns és nem ambuláns).
További 
6) AveXis - karizmája: A vezető jelölt, AVXS-101, egy génterápiás termék tervezték, hogy teljes hosszúságú SMN. A vektor származik egy adeno-asszociált vírus (AAV) szerotípus 9 vektor és keresztül szállítják egy intravénás injekció.SMN fogják kifejezni az egész testet a vektor. Egy nyílt fázis 1/2 tárgyalás van folyamatban, amelyben a dózis-eszkalációs az végzik. Dr. Jerry Mendell vezeti a klinikai csapata Országos Gyermekkórház (NCH) Columbus, Ohio.Előrelépés, AveXis tervezi folytatni az FDA jóváhagyását, amely lehetővé tenné intrathecalis szállítás. Korai 2016-ban, a beiratkozással az I. fázisú AVXS-101 fejeződött.
További 
7) Isis / Biogen - Nusinersen (korábban ISIS-SMNRx): Ez a gyógyszer egy antiszensz oligonukleotid, vagy egy rövid szintetikus szakaszon a nukleinsav, amelyet arra terveztek, hogy specifikusan kötődnek SMN2 átiratok és a "helyes" SMN2 génexpressziót. 2014-ben, két fázis 3 vizsgálat indult, ápolja és megszerettetni. A ápolja vizsgálat egy randomizált, kettős vak vizsgálat az hatásosságát és biztonságosságát gyermekeknél a későbbi életkorban kialakuló SMA (korosztály 2-12). A tárgyalás fog futni kb 15 hónap, és magában foglalja ~ 120 beteg. Változások az izomműködés és a Hammersmith Funkcionális Motor Scale fogják használni hatásosság megállapítására.Nusinersen keresztül szállítják intrathecalis injekció. Megszerettetése tanulmány fókuszában a csecsemők SMA és egy kettős-vak, randomizált, kontrollált vizsgálat, hogy értékelje a hatékonyságát és biztonságosságát Nusinersen a csecsemőkorban kialakuló SMA betegek. A betegek akár 210 napos korban jogosultak. A tárgyalás tart 13 hónap, és majd beiratkozik mintegy 110 beteg.
További
A Biogen is fut két klinikai vizsgálat, ápolják és ölelés. Ápolják egy fázis 2 vizsgálat célja, hogy megvizsgálja a hatékonyságát Nusinersen előtti tünetekkel SMA csecsemők. A betegek fogják genetikailag igazolt, hogy az SMA azonban klinikai megnyilvánulásai nem lesz jelen. Pre-klinikai állati modellek azt javasolták, hogy a korai beavatkozás eredményezi a legnagyobb mértékű hatásosságát. A tárgyalás beiratkozik mintegy 25 beteg és tart ~ 2,5 év. Az ölelés vizsgálat egy fázis 2 vizsgálat a csecsemőkorban kialakuló vagy gyermekkorban kialakuló SMA betegek, akik nem felelnek meg a kritériumoknak, megszerettetése, illetve ápolja vizsgálatokban. Ez egy viszonylag kis próba a ~ 20 beteg. Mint a ápolja és megszerettetni tanulmányokat, ez egy kettős-vak, randomizált vizsgálat célja, hogy megvizsgálja hatékonyságát Nusinersen. 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése