2013. január 4., péntek

RG3039


Repligen bejelentette, hogy licenc megállapodást kötött a Pfizer gyógyszeripari vállalat a Spinal izomsorvadásban
RG3039, egy kis molekula gyógyszer jelölt klinikai fejlesztés SMA, valamint tartalék vegyületeket és lehetővé tevő technológiákra.
Repligen vezérigazgatója Walter C. Herlihy, Ph. D. úgy véljük, ez az együttműködés a Pfizer, a világ egyik vezető gyógyszeripari vállalatával elősegíti a gyógyszer mielőbbi kifejlesztését és piacra jutását.
Igény, van egy gyorsított kezelési megoldásokra a ritka betegségeknél, mint a spinális izomsorvadás, mondta Jose Carlos Gutierrez-Ramos, alelnöke, a Pfizer Biotherapeutics K + F "
Repligen 1 fázis vizsgálatban értékelték RG3039 egészséges önkénteseknél, ami előrevetíti fog bekövetkezni 2013 első negyed évében  Repligen is nyújt bizonyos technológia transzferszolgáltatások Pfizer, aki majd teljes körű felelősséget vállal az SMA programban, ideértve magatartás a regisztrációs vizsgálatok során szükséges a termékjóváhagyásra. Repligen előzőleg már részesült USA Orphan Drug és a Fast Track jelölései RG3039 kezelésére SMA, valamint a ritka betegségek gyógyszerei minősítést az EU-ban.

/Mit kell tudni erről a RG3039 kísérleti gyógyszerről, Ez már túl van az első kísérleti fázison, 40-egészséges emberen már ki próbálták és jó eredményeket produkált,.Úgy látszik most jött el az idő,hogy bevonjanak egy nagyobb gyógyszer gyártott  aki tovább viszi a kísérleteket,de a legfontosabb az anyagi támogatás is. Ez jó hír, a molekulát fejlesztő cég nemcsak, hogy pénzhez jut a klinikai vizsgálatokhoz, de megállapodást is köt a későbbi terjesztésről. Ez mindenképpen biztató lépés! /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése