2011. július 11., hétfő

Repli Gen


A napokba jelent meg egy írás a Repli Gen röl.

Felszeretnék gyorsítani az engedélyeztetést, ha jól olvastam.

Mit jelent a gyorsított eljárás status ('fast track status')?

Célja a súlyos, életveszélyes betegségek kezelésére szolgáló egyetlen alkalmazható gyógyszerek minél hamarabb elérhetővé tétele. Meggyorsítja a párbeszédet a hatóságok és a fejlesztő cég között, meggyorsítja az eljárások folyamatát.

A Fast Track címet elnyert gyógyszerek az alábbi lehetőségeket kaphatják:

· Gyakoribb megbeszélés és információcsere az FDA-val a gyógyszerfejlesztést és a gyógyszer jóváhagyásához szükséges adatgyűjtésben való együttműködést illetően.

· "Gyorsított jóváhagyás" az indirect felmérések végzéséhez, amelyek a gyógyszer hatékonyságát támasztják alá.

· "Rolling Review" – “gördülő bírálat”, amely azt jelenti, hogy az elkészült fejezetek benyújthatók elbírálásra anélkül, hogy a teljes kérvény elkészült volna.

· "Priority Review" – “Elsőbbségi bírálat”, amely azt jelenti, hogy a bírálási idő lerövidül. A cél, hogy a teljes folyamat átfutási ideje hat hónap legyen.

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.repligen.com/sites/default/files/news/rg3039fasttrack062311f.pdf&ei=vLURTt3tKYzcsgbYyKCKDw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCIQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.repligen.com/sites/default/files/news/rg3039fasttrack062311f.pdf%26hl%3Dhu%26sa%3DG%26prmd%3Divns

Infó: Dr.Garami Márta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése