2011. június 20., hétfő

Izomcentrum 1.

A Heim Pál korházban (4. emelet) egy hat ágyas kórteremben megkezdte működését az "Izom centrum" 2011.06.15-én.


A Heim Pál kórházban a neurológiai betegek ellátásának több mint fél évszázados hagyománya van. Az iskolateremtő, Prof. Máttyus Adorján keze alatt nőttek fel a ma már vezető beosztásban dolgozó kollégák, és méltán lehet büszke a kórház a kiváló gyermekneurológus kollégákra. Az izombetegek diagnosztikája közel 40 éves múltra tekint vissza a kórházban.


Magyarországon két neuromuszkuláris izomcentrum megalakítását tervezik. A 2. feltehető helyszíne Szeged.


"A hírnév, a közismertség, az ellátási tapasztalat, az elhelyezkedés, a könnyű elérhetőség alkalmassá teszi intézményünket a prevenciós tevékenység koordinálására, egy szervezett, költség hatékony, új struktúra létrehozására.


Tapasztalataink szerint a gyermek izombetegek ellátása országszerte nem megoldott, és kevés a megfelelően képzett szakember. Vannak próbálkozások a betegek ellátására, de az a tapasztalat, hogy ezek nem felelnek meg a szakmai elvárásoknak, viszont a párhuzamos tevékenységek jelentős többletköltséget jelentnek, amit más feladatokra lehetne fordítani.


Fontosnak gondoljuk, hogy ez a speciális gyermekpopuláció olyan egészségügyi központban koncentrálódjon, mely nagy szakmai múlttal és megfelelő presztízzsel rendelkezik, hiszen csak így lehet garantálható a vállalt feladat magas szintű megvalósítása."


Dr. Herczegfalvi Ágnes gyermekneurológus szakorvos, a neuromuszkuláris beteggondozási centrum vezetőjeForrás: http://www.treat-nmd.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=11&Itemid=223


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése