2018. december 4., kedd

SMA- ZOLGENSMA ?



Basel, 2018.December-3


A Novartis bejelentette az FDA bejelentés elfogadását és az AVXS-101 elsőbbségi felülvizsgálatát, egy egyszeri kezelést az SMA Type 1 genetikai kiváltó okainak kezelésére
AVXS-101, mai nevén ZOLGENSMA, egy vizsgálati génpótló terápia az 1. típusú spinális izomsorvadású betegek kezelésére.
A ZOLGENSMA-t úgy tervezték meg, hogy az SMA 1. típusú, halálos neuromuszkuláris betegség, lehetőségével foglalkozzon.
Ez a fontos lépés az FDA-val egyre közelebb hozza a ZOLGENSMA-t az 1. típusú SMA-val kezelt betegekhez.
SMA kiváltó oka az ismételt adagolás szükségessége nélkül, a ZOLGENSMA potenciálisan jelentős terápiás előrelépést jelent ezeknek a betegeknek és családjaiknak "- mondta David Lennon, az AveXis elnöke. "
Japánban, ahol a ZOLGENSMA SAKIGAKE megnevezéssel rendelkezik, az új gyógyszer-használatról (J-NDA) a szabályozó hatóságok döntése várható 2019 első felében.
Európában, ahol a ZOLGENSMA rendelkezik PRIME (PRIority MEdicines) jelöléssel, a forgalomba hozatali engedély iránti kérelem (MAA) várhatóan 2019 közepén várható. 
A SAKIGAKE és PRIME megjelölések összehasonlíthatók az FDA áttörési terápiás megnevezéseivel. 
Az elsőbbségi felülvizsgálat megnevezése azt jelenti, hogy az FDA célja, hogy hat hónapon belül tegyen lépéseket a kérelemre, szemben a 10 hónapos felülvizsgálat alatt.

Utóirat:

De mielőtt öröm táncot járnál azt ne feledd ezt a kezelést a a Novaris először 4-5 Millió Dollárra árazta be ha jól tudom utána szépítettek egy kicsit az áron és már csak 1-1,5-Millió Dollárról lehetett olvasni.
Gondolom nem nehéz kitalálni ha ezen vagy hasonló áron hozzák ki a betegek számára  kik fognak hozzájutni a kezeléshez a betegek 99-% biztosan nem fog.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése