2014. május 19., hétfő

Idebenone.


Egy érdekes gyógyszer kísérletet találtam igaz ezt a DMD-izomsorvadásosoknál próbálták, de megítélésem szerint ezt SMA-betegeknél is kilehetne próbálni.
Már a részeredményekből sejteni lehetett, de ez most már végleges: az Idebenone, más néven Catena vagy Raxone a tesztelések III. fázisában elérte az elsődleges végpontot, azaz szignifikánsan és klinikailag jelentősen javította a csúcsáramlás (a legnagyobb sebesség a kilégzésnél, angolul peak respiratory flow (PEF)) értékét a placebóhoz képest, szteroidot nem szedő, 10-18 éves DMD-s gyerekeknél. A Santhera Pharmaceuticals megkezdi a tárgyalásokat az engedélyező hatóságokkal.
A kipróbálás egy placebo-kontrollált kettősvak vizsgálat volt, 65 résztvevővel, akik napi 900mg Idebenonet vagy placebót szedtek 52 héten keresztül. A másodlagos végpontok analízise, melyek között más légzésfunkció értékek és a vázizomzatra gyakorolt hatás is szerepel, még folyamatban van, de hamarosan ezeket az eredményeket is közzéteszik.
A légzésfunkció javítása/megtartása létfontosságú!  

Ha érdekel ki próbálhatod veszíteni nem fogsz rajta. 
De azért olvass utána vagy kérdezd, meg kezelő orvosodat igaz vele nem jutsz, semmire úgysem tud okos dolgot mondani hülyeséget meg nem akar, ezért mellébeszél.

http://www.super-smart.eu/article.pl?id=0259&lang=en&fromid=GG132&gclid=CIXgrIz3sr4CFcPMtAod3WMACQ

http://rupharma.myshopify.com/products/noben-idebenon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése