2014. február 8., szombat

Tropos.


Mivel nem szeretek rossz híreket megosztani, de a tisztánlátás érdekébe ezt is meg kell írnom, igaz nem dobja fel a napodat, ha elolvasod.
 Egy anyuka felvette a kapcsolatot Németországi klinikával. 
A TROPOS által kifejlesztett TRO-19622-nevü kísérleti gyógyszer hatásáról, szeret volna többet megtudni. Az eredmény lehangoló leegyszerűsítve nemért semmit. Ezt az olexosimét már ki próbálták a SM-betegekeg is, de náluk is teljesen hatástalan volt. Igaz a kísérleteket is sikerült jó hosszú évekig elhúzni közbe meg ment a nagy paraszt vakítás, de a végeredmény lehangoló.
Ez volt az a kísérlet, amire az EU-adott 5-Millió Eurót, de én szerintem egy teljes kudarc, igaz még hátra van a nagy összegzés és a tanulmány elkészítése, ami megint sok időt vesz igénybe. Évek óta figyeltem, de egy betegről se olvastam, hogy sikerült volna meg gyógyulnia vagy jelentős javulást elérni a fizikai állapotukba. Ez az, amikor laborba vagy egérkísérleteknél működik, egy dolog aztán jön, a nagy pofon embereknél teljesen mást mutatnak az eredmények.
De mielőtt nagyon elkeserednél, van még három lehetőség, amik még képbe vannak az egyik az ISIS gerincvelőbe adott injekció, amin egy hazai anyuka gyermeke részt vett. Másik a Repligen által kifejlesztett gyógyszer, a harmadik a PTC-által kifejlesztett molekula, amiért a Svájci Roche gyógyszergyártó hatalmas összeget kifizetett.
Most akkor ezeket kell figyelni és valahogyan részeredményeket meg tudni, mert a hivatalos utak nagyon rázósak és hosszúak.
Tudod, kérdezd meg kezelő orvosodat igaz segíteni úgyse fog meg nem is akar, de legalább kérdezni lehet, válaszra ne várj.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése