2012. december 9., vasárnap

SRT-344


Itt az új gyógyszer jelölt  SRT-344 ez egy olyan gyógyszer, amit az SMA kezelésére fejlesztenek ki.
 A weboldal szerint jelentések , SRT-344 jelenleg a pre-klinikai vizsgálati szakaszban van és várhatóan be I. fázisú klinikai vizsgálatok során a következő 12-24 hónapba várható.

SMART Therapeutics reméli, hogy képes lesz használni az RNS-modulációs technológiát és így megjavítani a hiányzó vagy mutált SMN1 mRNS és SMN fehérje hiány. Ezáltal SRT-344 az egyetlen SMA gyógyszerjelölt, ami az SMN1 gént próbálja kijavítani.
 Más gyógyszer jelöltekkel, mint a Repligen RG3039  vagy a ISIS SMN-Rx akik a SMN2 gént szeretnék nagyobb fehérje termelésre bírni.

  
De van egy szépséghibája mivel egy kezelés, ha jól látom 1,6-Millió Dollár lenne és ez elég sok beteget kizárna a kezelésből engemet biztosan.
 Na, ezek azok a kísérletek, amiből általában nem lesz semmi, mivel ezek a kísérletek azért jöttek létre, hogy elköltsék a családok összegyűjtött pénzét. Felsorolni is nehéz lenne az elmúlt évekbe hány hasonló kutatásra bukkantam!
De mivel én sem vagyok tévedhetetlen egyszer talán rám cáfolnak. Addig is marad a hit és a reményén bízunk benne az a fény az alagút végén nem megint egy vonat lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése