2011. november 15., kedd

IGF-1


Ha figyelmesen elolvastad az ASO.bejegyzést itt vetődik fel a kutatokba az SMA-betegeknél az IGF-1 szint.

Az IGF-1 szint a betegséggel súlyosan érintett egerekben nagymértékben csökken, míg ASO kezeléssel ez a szint visszaáll a normális értékre. Még nem biztos, hogy ez a folyamat emberben is hasonlóképpen zajlik. Ehhez előbb meg kell állapítani, hogy súlyos típusú SMA beteg csecsemőkben szintén alacsony-e az IGF-1 koncentráció. Az erre vonatkozó klinikai vizsgálatokat már szervezik.

Az alacsony IGF-1 szint egy másik fehérje, a savra érzékeny IGF alegység hiányának köszönhető. Ennek a fehérjének a szerepe az IGF-1 komplex stabilizálása, ezáltal a komplex véráramban történő felezési idejének meghosszabbítása. A kutatócsoport megállapította, hogy a súlyos SMA tüneteket mutató egérmodellekben az alegység képződéséhez szükséges RNS szint alacsony. Ennek okát még fel kell deríteni. A kísérletsorozat segít az SMN fehérje hiányából eredő SMA betegség jobb megértésében, és új távlatokat nyit a betegség kezelésében.

Mivel én kísérletező típus vagyok és nincs időm kivárni az agyasok eszmefuttatásait így ki próbáltam magamon az IGF-1 tablettát mivel ezt már így is be lehet szerezni. Ezt egészséges emberek is használják izomnövelésre és fiatalításra.

Mi a tapasztalat? Az elmúlt hónapokba nagyon rósz állapodba kerültem már majdnem sikerült elvesztenem a maradék kis járásomat is.

Ezért gondoltam ki próbálom magamon az IGF-1 kezelést. Nekem időm és energiám már nincs, hogy IGF-1 szintet nézzünk és valaki agyast meg győzzek erről a kísérletről.

Kétheti szedés után pár kilotol meg szabadultam és ez által a mozgásom is könnyebb lett és egy kis erőt is sikerült visszaszereznem, most egy kis szünetet tartok és várom a továbbihatást. Nem járok a fellegekbe, de talán ez egy kis időhúzásra elég, amíg lesz megfelelő kezelés.

Nálam az nem működik, hogy beszéld meg a kezelő orvosoddal mivel az nekem nincs ugyan is olyat nem találtam, akit érdekelne és foglalkozna, azzal a pár túlélővel, aki nem volt hajlandó idő előtt leadni a forgalmit. Mi vagyunk, akik rontsuk a statisztikát.

Olyan dokikat ismerek, akik az egyetemen tanultak róla másfél oldalt, de csak az maradt meg bennük, hogy gyógyíthatatlan, de a mostani kutatásokat már nem kíséri figyelemmel.

Asi.

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Kíváncsi lennék az eredményre. Még mindig szeded a Hexaghen-t?

    Köszönöm!
    Üdv.
    Zsolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nem szedem,nem sokat használt.Egy próbát megért és ennyi.

      Törlés
    2. Hmm..sajnálom. Bár, az is lehet, hogy csak hosszabb távon hozza meg a 'hatását'. Én is abban reménykedem, hogy a fülemben elhalt idegsejteket valamelyest "regenerálja". Utána megpróbálom a mágnesterápiát(BEMER). Nem adom fel.. (ne adjuk fel).
      Mit kívánhatnék mint: gyógyulást és kitartást!
      Köszönöm!
      Üdv.
      Zsolt

      Törlés