2016. január 27., szerda

Segíts nekik.


Segíts nekik!

Először is köszönjük, hogy ide látogatott.





Szülök összefogtak gyermekeik életének megmentése érdekébe.
Lényeges itt nem egy gyermek élet megmentéséről lenne, szó több kísérleti gyógymód hozzáférésére tesznek próbálkozásokathogy legyőzhető legyen ez a minden 6000-dik gyermekeket érintő halálos kor.
Mivel az elmúlt években nagy erőkkel próbálják leküzdeni ezt a genetikai betegséget és egyre több kísérletről lehet olvasni, amit már a betegeken tesztelnek.

A gerincvelői eredetű izomsorvadás (SMA:  Muscular Atrophy) gyermekkorban jelentkezik. Legsúlyosabb formájában, az úgynevezett (SMA 1) szenvedő gyermekek soha nem tanulnak meg ülni sem, és a légző izmok bénulása még kétéves koruk előtt halálukat okozza. A (SMA 2) kórban szenvedő gyermekek felülni még megtanulnak, járni viszont sohasem lesznek képesek, már kamaszkorban életüket vesztik. A legenyhébb fokozatú gerincvelői eredetű izom sorvadásban, az (SMA 3) szenvedők járni is meg tanulnak, viszont kamaszkorban kerekesszékbe kényszerülnek. Élettartamuk ugyan nem korlátozott, de a fokozatosan elhatalmasodó bénulás folyamatosan rontja élet minőségüket, végül már csak ujjaik mozgatására képesek.

Az SMA autoszomális recesszív módon öröklödö izomsorvadásos betegség, melynek a statisztikai felmérés szerint az előfordulási gyakorisága 1/6000, míg hordozósági gyakorisága 1/38.

Lehet, hogy Ön is beletartozik a 38-személy közé, mint hordozó?

Ezt nem tudhatja mivel gyermek vállalás előtt ilyen genetikai szűrés nincs.
A hordozó szülök tünetmentesek, de két hordozó szülő esetén 25% esély van arra, hogy gyermekük SMA-izomsorvadás betegségben fog szenvedni, 50% az esélye, hogy gyermekük hordozni fogja a beteg gént, illetve 25% az esélye, hogy egészséges nem hordozó lesz.



Miért nem hallottál erről a genetikai gyilkosról?

Mivel idáig semmi esélyük nem volt a túlélésre, de most jött el az idő, hogy kapjanak egy lehetőséget az életbe maradásra.
Angol kutatok fejlesztettek ki egy új gyógymódot, amit most Amerikában ki is próbálnak. Ezeket a kísérleteket szeretnék elhozni hazánkba és megismertetni a hazai orvosokkal és elfogadtatni.


                                     http://fightsma.org/sma-clinical-trials-update-052016

Mivel ez a kísérletek kint Amerikában folyik, ezért ez komoly anyagi megterhelést jelentene a kiutazás és a kint tartózkodás is.
Ezért próbálkoznak anyagi támogatókat találni, aki segítenének nekik az ügyük megvalósításában.
Mivel ez még egy kísérleti módszer az O.E.P. támogatása szóba se jöhet, így magukra maradtak és önállóan szeretnék elhozni ezt a gyógymódot hazánkba.
Az Önök támogatásával egyre közelebb kerülhetnek a gyógyuláshoz. !
Kérjük, amennyiben megteheti, járuljon hozzá és segítsen a beteg gyermekeken.

Ezt az adójának az 1% ával is megteheti.

Csillageszemű-SMA Alapítvány



A kedvezményezett adószáma:18271412-1-13



Segítőkészségüket ELŐRE is megköszönjük

2016. január 10., vasárnap

2016-vizsgálatok.

2016 Klinikai vizsgálatok frissítése

A következő egy frissítést a folyamatban lévő gerincvelői izomsorvadásban klinikai vizsgálatok által összeállított FightSMA tudományos igazgatója Dr. Christian Lorson, a kutató, a University of Missouri.
1) Repligen / Pfizer - RG3039: jelenleg nem aktív klinikai vizsgálatok és a partnerség további fejlesztése közötti Repligen és a Pfizer megszűnt.
2) a Roche (korábban Trophos) - Olesoxime Ellentétben sok más gyógyszerek a klinikai vizsgálatban, az SMA, ez a vegyület nem az a célja, hogy növelje SMN szint, inkább, ez a gyógyszer egy osztályban említett vegyületek neuroprotektív. Olesoxime már a klinikán azonban itt Európában, a Roche most irányítja a termelést és a jövőbeli fejlődését a vegyület a következő klinikai vizsgálatokat.
3) A Novartis - LMI070: Ez a kis molekula által fejlesztett Novartis és az a célja, hogy "javítsa" a SMN2 alternatív splicing eseményt, ezzel is növelve a teljes hosszúságú SMN. Az I. fázisú vizsgálatban mintegy 22 beteg lesz egy nyílt, első-in-humán tanulmány orálisan biológiailag LMI070 az 1-es típusú SMA betegek. A tanulmány célja az, hogy értékelje a biztonság, a toleranciától farmakokinetikai, farmakodinámiás és hatásosságát 13 hét után; és megbecsülni a maximális tolerált dózishoz és optimális adagolási séma a szájon át adott LMI070 betegek Type 1 SMA.
További információk: 
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02268552
4a) Roche / PTC / SMAF: RG7800 - Ez a gyógyszer egy orálisan biológiailag kis molekula, amely célja, hogy "helyes" a SMN2 alternatív splicing eseményt, ezzel is növelve a teljes hosszúságú SMN. A Phase 1b ​​/ 2a tanulmány az úgynevezett MOONFISH kezdeményezte, hogy értékelje a biztonság, tolerancia, farmakokinetikai és farmakodinámiás felnőtt és gyermekkorú SMA betegek. A tárgyalás lesz a randomizált, kettős vak vizsgálat 12 hét alatt beiratkozott mintegy 48 betegnél. A tárgyalás felfüggesztették áprilisban miatt "váratlan szem megállapítás" során egy állat tanulmány, amely értékeli a hosszú távú biztonságát a vegyület. Ezen a ponton, a belső és a független vélemény megállapította, hogy "... nincsenek biztonsági problémák kapcsolatba a betegek, akik adagolták az RG7800 a tárgyaláson, és azt követően követte nyomon követő két hónapon belül a kezelés befejezését." A tárgyalás tartásban marad a december 2015-ig.
További információk: 
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02240355
4b) Roche / PTC / SMAF: RG7916 - Hasonló a RG7800, egy másik SMN2 toldás módosító kábítószer fejlesztés alatt áll, hogy egy orálisan biológiailag kis molekula. A Phase 1 egészséges önkénteseken végzett vizsgálat indult, hogy vizsgálja meg a biztonsági, tolerancia, és a farmakokinetikai / farmakodinámiája RG7916.
További 
5) Cytokinetics / Astellas - CK-2127107: Ezt a vegyületet a célja, hogy javítsa a funkció a vázizomzat SMA betegeknél, mint új vázizomzat troponin aktivátor, és nem célja, hogy emelje SMN szinteket. Korábban, CK-107 megvizsgálták öt befejezett 1. fázisú klinikai kísérletek egészséges önkénteseknél, a biztonságot igazoló, tolerancia, biológiai hozzáférhetőségét, farmakokinetikáját, és farmakodinamikájában. Egy fázis II vizsgálat jelenleg is folyamatban van, az SMA betegek hatékonyságának vizsgálatát. A tárgyalás lesz a kettős kötés, randomizált, placebo-kontrollos vizsgálat célja, hogy vizsgálja meg a farmakodinamikájában szuszpenziókészítményét CK-2127107 követő többszöri orális SMA betegek. A tárgyalás áll mintegy 72 beteg emelkedő dózisú korosztályok (ambuláns és nem ambuláns).
További 
6) AveXis - karizmája: A vezető jelölt, AVXS-101, egy génterápiás termék tervezték, hogy teljes hosszúságú SMN. A vektor származik egy adeno-asszociált vírus (AAV) szerotípus 9 vektor és keresztül szállítják egy intravénás injekció.SMN fogják kifejezni az egész testet a vektor. Egy nyílt fázis 1/2 tárgyalás van folyamatban, amelyben a dózis-eszkalációs az végzik. Dr. Jerry Mendell vezeti a klinikai csapata Országos Gyermekkórház (NCH) Columbus, Ohio.Előrelépés, AveXis tervezi folytatni az FDA jóváhagyását, amely lehetővé tenné intrathecalis szállítás. Korai 2016-ban, a beiratkozással az I. fázisú AVXS-101 fejeződött.
További 
7) Isis / Biogen - Nusinersen (korábban ISIS-SMNRx): Ez a gyógyszer egy antiszensz oligonukleotid, vagy egy rövid szintetikus szakaszon a nukleinsav, amelyet arra terveztek, hogy specifikusan kötődnek SMN2 átiratok és a "helyes" SMN2 génexpressziót. 2014-ben, két fázis 3 vizsgálat indult, ápolja és megszerettetni. A ápolja vizsgálat egy randomizált, kettős vak vizsgálat az hatásosságát és biztonságosságát gyermekeknél a későbbi életkorban kialakuló SMA (korosztály 2-12). A tárgyalás fog futni kb 15 hónap, és magában foglalja ~ 120 beteg. Változások az izomműködés és a Hammersmith Funkcionális Motor Scale fogják használni hatásosság megállapítására.Nusinersen keresztül szállítják intrathecalis injekció. Megszerettetése tanulmány fókuszában a csecsemők SMA és egy kettős-vak, randomizált, kontrollált vizsgálat, hogy értékelje a hatékonyságát és biztonságosságát Nusinersen a csecsemőkorban kialakuló SMA betegek. A betegek akár 210 napos korban jogosultak. A tárgyalás tart 13 hónap, és majd beiratkozik mintegy 110 beteg.
További
A Biogen is fut két klinikai vizsgálat, ápolják és ölelés. Ápolják egy fázis 2 vizsgálat célja, hogy megvizsgálja a hatékonyságát Nusinersen előtti tünetekkel SMA csecsemők. A betegek fogják genetikailag igazolt, hogy az SMA azonban klinikai megnyilvánulásai nem lesz jelen. Pre-klinikai állati modellek azt javasolták, hogy a korai beavatkozás eredményezi a legnagyobb mértékű hatásosságát. A tárgyalás beiratkozik mintegy 25 beteg és tart ~ 2,5 év. Az ölelés vizsgálat egy fázis 2 vizsgálat a csecsemőkorban kialakuló vagy gyermekkorban kialakuló SMA betegek, akik nem felelnek meg a kritériumoknak, megszerettetése, illetve ápolja vizsgálatokban. Ez egy viszonylag kis próba a ~ 20 beteg. Mint a ápolja és megszerettetni tanulmányokat, ez egy kettős-vak, randomizált vizsgálat célja, hogy megvizsgálja hatékonyságát Nusinersen.