2013. június 29., szombat

SMA tüdőspecialistája

Dr Mary Schroth a világ legjobb SMA tüdőspecialistája 


Bármelyik családnak segít a megfelelő iránymutatásban.
Lehetőség van arra, hogy a saját orvos felvegye fele a kapcsolatot, akár telefonon, vagy e-mailben is. Dr. Mary SchrothPediatric Pulmonary CenterUniversity of Wisconsin Medical School600 Highland AvenueK4/942 Clinical Science CenterMadison, Wisconsin 53792-9988Phone: (608) 263-6420
Email: mschroth@facstaff.wisc.edu

Mary Bodzom egy SMA szülő hozta létre az AA , vagyis aminosav diétát. 

http://www.aadietinfo.com/http://www.sophiascure.org/category/sma-nutritionhttps://www.facebook.com/mary.bodzo?ref=ts&fref=ts

Lakóhelytől függetlenül is segít bárkinek beállítani a megfelelő táplálkozást

Jelenleg a legígéretesebb kutatást Dr Brian Kaspar génterápiája jelenti, hamarosan klinikai kísérletek jönnek. Ha sikerül, akkor az egész betegséget meg lehet állítani, és vissza lehet fordítani.

2013. június 22., szombat

Celebrex

Celecoxib kísérletek

Az SMA betegséget az SMN1 gen delecioja, vagy mutacioja okozza.
Lehetséges kezelési mód lehet, ha az SMN2 gént felhasználva az SMN protein mennyisége aktívan növelhető, ezzel kiváltva a sérült SMN1 gént.
Méhen belüli egérkísérletek mar igazoltak, hogy ez a mód megnöveli az SMN protein szintet, es jóval magasabb működést eredményezett.
Mind az egér, mind a human kísérleteknél jelentős fejlődést mutattak ki, nemcsak a testben, de agyból kiindulóan.
Ezek az eredmények a celecoxib készítményt egy lehetséges gyógymódként igazoltak az SMA elleni harcban.
Rávilágítottak a tesztek során, hogy minél előbb használjak a gyógyszert, annál biztosabb az SMN fehérje termelés beindulása, minél embrionálisbab szakaszban alkalmaztak, annál nagyobb volt a siker, mind az egér, mind a zebrahal kisejletek során.
Kesébbi használatkor a hatás jóval csökkentebb formában mutatkozott.
A Celecoxib (márkanév Celebrex vagy Celebra) a Pfizer által mar alkalmazott gyógyszer.
A gyógyszerrel kezelt egerek a kísérlet során biztató javulást mutattak, jelentős mellek hatások nélkül. A túlélési idő a placebóval kezelteknél 13 nap, a gyógyszerrel kezelteknél 18 nap volt.

Human mellékhátasai között szívroham es agyvérzés lehetséges, így az amerikai kutatok felhívjak a figyelmet, hogy a kutatás befejezéséig senki ne használja az SMA kezelésére.




2013. június 21., péntek

Isis.


Az Isis Pharmaneutical jelenleg az SMA kezelésére is fejleszti gyógyszerét.
 Az SMA egy genetikai neuromuszkuláris betegség, izomsorvadással és gyengeséggel jár.
Az SMA a csecsemőhalandóság vezető genetikai oka . A National Institutes of Health szerint minden 6000 csecsemőből egy születik ezzel a betegséggel.
 A világon jelenleg mintegy 35000 SMA beteget tartanak számon.
 Jelenleg nincsenek jóváhagyott gyógyszerkezelések SMA betegek számára.
 Az Isis cégvezető szerepet vállalt az úgynevezett antiszensz gyógyszerek kifejlesztésében. Egyéni kutatási módszereikkel gyorsan beazonosíthatóvá tették a megfelelő betegségekhez használható módszereket.
Erőfeszítéseik arra irányulnak, hogy a szűrésekkel egyidejűleg hatékony kezelési módokat válasszanak ki.
 Kutatásaik fókuszálnak a szív és érrendszeri megbetegedésekre, szembetegségekre, rákra, és több, jelenleg gyógyíthatatlannak nyilvánított betegségre.
 Az SMA első klinikai tesztje véget ért. A tesztben 2-14 év közötti gyermek vettek részt, ahol a legfontosabb lépés az volt, hogy bebizonyítsák, a gyógyszer biztonságos, mellékhatások nélkül. A páciensek minden, különböző mértékben adagolt dózisnál jól tolerálták a gyógyszer alkalmazását. Az injekciót a gerincvelő folyadékhoz juttatták be, amiatt, mert a motoros neuronok terjedése itt a legjobban biztosított. A bejuttatott gyógyszer utáni gerincvelő és vérvizsgálat kimutatta, hogy a pácienseknél a bejuttatott dózisnak megfelelő mértékben emelkedett az SMNRx gyógyszer szintje. Az előzetes állatkísérletekkel egybevetve az eredményt, biztosan kijelenthető, hogy 6-12 havonkénti adagolás biztonságosan alkalmazható.
Az első fázis megerősítette, hogy a megfelelő dózist kapott pácienseknél jelentős izomműködés javulás következett be. Ezek az adatok lehetővé tették a következő klinikai fázis megkezdését, ahol kontroll csoporttal együtt zajlik a kísérlet.
Jelenleg két korcsoportban, 7 hónaposnál fiatalabb csecsemőkön, és 2-15 év közötti betegeken folyik a teszt, ami a hosszabb kezelés tesztelésére irányul.
A harmadik tesztet már a nemzetközi betegek felé megnyitva kezdik el 2014 év elején, jóval nagyobb számban bevonva őket.
Ezt követően a 4. fázis után megkezdhetik végre a gyógyszer hivatalossá tételét, és ez által az összes betegnek lehetővé válik a hozzáférhetőség.