2012. augusztus 24., péntek

Oxigén terápia


Itt egy új megközelítés az SMA-kezelésre DR. Chandler csapata SMA-egereken végzett oxigénterápiás kísérletet.
 Klinikusok azt találták, hogy a sikeres oxigén-támogatás lehetővé teszi súlyos SMA hosszabb ideig éljenek, azonban a biológiai közötti kapcsolat SMA tünetek és az alacsony oxigénszint nem világos.
Egérmodellek súlyos SMA mutattak változásokra gének eltérően lapolva és kifejezték a betegség előrehaladtával, különösen majdnem végső szakaszában. "Az egyik gént megy szélsőséges változtatás van Hif3alpha ", mondja Dr. Chandler . "Ez egy stressz gént, amely reagált változásaihoz rendelkezésre álló oxigén-be a sejtes környezetben, különösen, hogy csökken az oxigén. Ez adott nekünk egy nyomot, hogy az alacsony oxigén befolyásolhatja, hogy a SMN2 gén működését. "
Amikor az egereket kezeltük magasabb az oxigén szintje, 7. exon felvették gyakrabban és az egereknél javult a motoros funkció.
Ezek az adatok megfelelnek a javulás tapasztalható SMA betegeknél, akik részt vettek az oxigénkezelésen, mondja Dr. Chandler . "
Eredményeink azt sugallják, hogy légzési támogatás előnyös, részben azért, mert segít megelőzni időszakok alacsony oxigenizáció egyébként növeli SMN2 7. exon kihagyás és csökkenti SMN szintjét. " 
Dr. Chandler azt mondja, nappali mutatók azt mutatják, ha egy SMA beteg tapasztalt alacsony oxigénszint alvás közben is szolgálhat intézkedés fel SMA betegek korábbi légúti támogatása és ez által javítják az életminőséget és túlélést.




2012. augusztus 11., szombat

Felhívás.


A Spinális Muszkuláris Atrófia,  SMA nevű izomsorvadásos betegség magyarországi szervezete olyan kutatót-orvost keres, aki segítene nekik kapcsolatot tartani a világhasonló területén munkálkodó kutatóival és ugyancsak segítene értelmezni az újabb kutatási eredményeket.
Ha ismersz olyan személyt, akinek az érdeklődési köre az izomsorvadás és szereti a kihívásokat és hajlandó lenne segíteni akkor, hívd fel a figyelmét ránk.
A Csoport a Facebook is megtalálható itt találsz minket: http://www.facebook.com/groups/smaegyesulet/
Mik a céljaink először is nem a gyógymódot szeretnénk felfedezni mivel arra, nincs, idő se pénz ezt meghagyjuk másoknak, akik évek óta ezzel foglalkoznak.
A legfontosabb valahogyan hozzájutni a kinti kísérleti gyógyszerekhez,vagy az egész kísérletet elhozni hazánkba..
Három kutatás van képbe az első aTRO19622-de ez lassú folyamat és bizonytalan mivel az ALS-betegségnél már próbálták, de teljes kudarc.
A legígéretesebb a két kutatás, ami kint folyik Amerikába és biztatóak az eredmények
Ezekről lenne szó:
 Nekünk olyan személy kellene, akinek van nemzetközi kapcsolata és ismeretsége meg egy jó nagy segítőkészsége.
Ha felkeltette az érdeklődésedet a felhívásom vedd fel velem a kapcsolatot ezen az Email cimenn.assiferi@gmail.com

Asi Feri.